CORAL araştırma grubunun bir üyesi olarak Dr. Manuela Veloso ile beraber çalışmak üzere 8 aylığına Carnegie-Mellon‘a gidiyorum. Ana çalışma konum gelişimsel psikoloji (developmental psychology) literatürünün robotlarda gösterimden öğrenim (learning from demonstration) alanına nasıl uygulanabileceğini ve uygulanmasının anlamlı olup olmadığını araştırmak olacak.

4 Comments

  1. Serdar Kurt says:

    vay kuzen Carnegie-Mellon ha? harika! Kardeşim şu robotları eğitip durmayın i-robottaki gibi başımıza bela olcaklar sonunda :)

  2. Çetin Meriçli says:

    Valla dunyayi ele gecirmek icin var gucumuzle calisiyoruz dostum :)

  3. Löker says:

    Peki mesela altıncı ayın sonuna doğru “anlamsızmış bunun robotlarda kullanılması” diye ikiniz de ikna oldunuz… Böyle sabah kalkınca fikir değiştirecekmiş gibi değil, gündüzün ortasında, makul uzunlukta bir toplantı sırasında. Sen sonraki iki ay boyunca carnaige senin, mellon benim gezip, ense yapıp öyle dönebiliyor musun? (Öyle bir şansın varsa çaktırmadan söyle, harika argümanlar buldum)

  4. Çetin Meriçli says:

    Sen soyle bir argumanlari, ben de carnegie senin mellon benim gezme isinin fizibilitesine bakayim :)
    Developmental seyden biraz vazgectik gibi son durumda, onun yerine apprenticeship learning denen bildigimiz usta-cirak iliskisi gibi beceri ogretme islerinde ogretmen ve ogrenci ayni anda nasil ogreniyor (ogretmen nasil ogretmesi gerektigini, ogrenci de dogal olarak isi nasil yapmasi gerektigini ogreniyor) isini inceliyoruz simdi.

Leave a Reply