Archive for July, 2005

Technical Challenge kısmında şampiyon olduk :)

RoboCup 2005 Ödül Töreni

Cerberus ekibi şampiyonluk ödülü ile

Bugün sabah DutchTeam’e 5-0, öğleden sonra ise BabyTigers’a 3-0 yenilerek işin futbol tarafını bitirdik. Şimdi variable lighting challenge, localization challenge ve open challenge için uğraşıyoruz. Cicilerimiz de gümrüğe gelmiş. Artık seneye inşallah.

Adamlar doğal olarak dağıttılar bizi :(

Dün bir sürü problemle ( networke bağlanamama, köpeklerin sürekli kilitlenmesi vs. ) boğuştuktan sonra ana kalibrasyonlarımızı halledip genel durumu toparlama çalışmalarına başladık. İlginç bir şekilde İstanbul’da çalışan pek çok modülümüz burada saçmalamaya başladı.

Neyse, bugün iki antrenman maçı oynadık. Sabah 2003 finalıisti UPenn ile oynadık ve 2-0 kaybettik. Öğleden sonra ise TWaves diye yeni bir takım ile oynadık ve 0-0 berabere kaldık.

Turnuvada eski model robot ile yarışan tek takım biziz :) hatta birileri robotlarımızın bir değil iki model eski olduğunu öğrenince çok şaşırdı ( şu anki robotlarla bizim robotlarımız arasında iki kat güçlü servolar, iki kat yüksek kamera çözünürlüğü ve üç kat yüksek CPU hızı gibi yabana atılamayacak farklar var)

yarın öğleden sonra tüm zamanların en başarılı takımı rUNSWift ile oynayacağız. biraz çekiniyoruz :)

Havaalanında bürokratik işlemleri hallettikten sonra ateş bizi çağırdı. beleş wireless da bulunca bir entry gireyim dedim. 5 dakika içinde uçağa yollanacağız.

Yaklaşık 35 dakika sonra havaalanına doğru yola çıkacağız. 14 aylık yolun sonuna geldik. Bakalım sonuç nasıl olacak?

paketli robotlar