Archive for June 7th, 2012

Politik doğruculuktan hiç hazzetmiyorum bu yüzden tüm açıklığı ile ne düşündüğümü söyleyeceğim. Bilgisayar mühendisliği http://www.tbmo.org/index.php?s=blog&id=4 ve http://www.tbmo.org/index.php?s=blog&id=5 linklerinde anlatılan şey değildir, öyle olduğunu düşünen de elinde aksini söyleyen bir diploma olsa bile bilgisayar mühendisi değildir, bu kadar net.

Matematiğin önemli, ancak gerçek hayatta bir işe yaramayan bir şey olduğunu düşünenler her gün kullandıkları Google’ın PageRank algoritmasının suyla çalıştığını zannediyorlar herhalde.

Çapsızlık, mediyokrasi (Türkçe bir karşılık bulamadım), inanılmaz derecede dar vizyon, esnaf zihniyeti, tutku ve merak eksikliği, kolaycılık ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak 21. yüzyılda da Türkiye’nin gelişmesinin önündeki önemli engeller olmaya devam ediyor. Daha kötüsü, gidişata göre bu durumun yakın vadede değişmesi gibi bir olasılık da yok maalesef.

Gerçi kime yazıyorum, “Bilişim hamlesi başlatacağız” diyip meslek lisesi açmayı planlayan bir başbakanın yönettiği bir ülkeden bahsediyoruz. Eee ne demiş şair: öyle başa böyle tarak…