Archive for November 20th, 2005

Bugün kötü bir gün. Çok sevgili balığımız Hacı George Gershwin’i kaybettik. Beta balıklarının ortalama ömürlerini bilemiyorum ama birisi en fazla 2 sene civarinda yaşadıklarını söylemişti. George bize 2004′te mayıs sonunda gelmişti. Geldiğinde de erişkin bir balıktı. Tek tesellimiz kendi standartlarında uzun sayılabilecek bir ömür sürmüş olması.

Hacı George Gershwin, bazılarınıza anlamsız gelebilir bu söyleyeceklerim ama, son derece karakterli ve prensip sahibi bir balıktı. Prensiplerinden taviz vermezdi. Hayat felsefesi gereksiz bir şey yapmama üzerine kuruluydu. Yemek yemek dışında mümkün olduğu kadar az hareket ederdi. Hatta tek yüzgeç ile deniz kabuğuna tutunup diğer yüzgecin de kapatılması esasına dayanan enerji korunumu duruşu bu alanda çığır açabilecek nitelikteydi.

Büyük bir fikir adamıydı George. Ondan çok şey öğrendik. Onu hiç unutmayacağız.

Rahat uyu George…

Hacı George Gershwin

Hacı George Gershwin ( ? – Kasım 2005 )

Windows iyice baydı beni ancak şirketsel sebeplerden ötürü bir süre daha Linux’a (Tercihan Pardus‘a elbette) tamamen geçiş yapamayacağım. Ben de ne yaptım? İşletim sistemini temalarla bezemekten pek hazzetmesem de muhalif yanımı bir parça tatmin edebilecek bir tema aramaya başladım. Bu sitede güzel bir tema buldum. Aynı sitede Didem’de görüp çok beğendiğim MacOS X docku tadında eklentiye de rastlayınca hemen onu da kurdum. Sonuçta ortaya aşağıdaki masaüstü çıktı, bence güzel de oldu.

desktop